//Portfolio

Projecten en ervaringen


Een overzicht van projecten en ervaringen. In het kort:

 • In de tachtiger jaren begon ik een bedrijf op school, hield ik me bezig met het ontwikkelen van interactieve TV voor Veronica en perfectioneerde ik mijn ontwikkel skills;
 • In de jaren negentig zat ik vol in de IT en ontwikkelde ik mee aan spraakherkenning, eerste draadloze netwerk van Nederland (RAM Mobile) warehouse automation, logistiek en disk defragmentatie;
 • Vanaf 2000 deed ik o.a. IT projecten voor de NAVO m.b.t. troepeninzet in Kosovo. Daarnaast bouwde ik samen met mijn compagnon aan een bedrijf wat nauw samenwerkte met Microsoft op het gebied van Sharepoint.
 • Vanaf 2008 begonnen m’n eerste reizen naar India voor het opzetten van een software ontwikkelbedrijf;
 • Vanaf 2016 begon ik mijn avontuur in het e-commerce landschap;
 • Vanaf 2021 help ik bedrijven weer volop met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen m.b.v. API’s, low-code, no-code en automations.
 • 2023

  Business analist vending@work - IOT, warehouse automation, Visma, Televend, Superoffice

  Bij vending@work heb ik me als allround business analist bezig gehouden met de begeleiding van enkele belangrijke ICT vraagstukken zoals: - de implementatie van een nieuw PICKTOLIGHT systeem in het magazijn; - de koppeling van voorraadbeheer in Visma en de IOT oplossing Televend; - het creëren van een team om intern ontwikkeling te kunnen doen; - het bedenken van een architectuur voor low-code; - implementatie van low-code API orchestration oplossingen; - begeleiding implementatie. Vending@work is een belangrijke speler op de markt voor vending automaten op werklocaties. Met haar high-tech automaten die volledig op afstand zijn te beheren en het pick en pack systeem in het magazijn is het in alle opzicht een gestroomlijnde machine.

 • 2022

  Business analist whitesky.cloud

  Ik werk als zelfstandige (remote) bij whitesky.cloud, een Belgische startup in de buurt van Gent die een Edge cloud op de markt brengt voor Managed Service Providers en eindklanten. Ze concurreren daarmee direct met Azure, GCP en AWS. Als Business Analist help ik het bedrijf om te kijken waar we processen kunnen digitaliseren en welke content en tools we online kunnen aanbieden aan de klanten. Veel van deze tools hebben te maken met de geavanceerde Cloud API die het bedrijf beschikbaar stelt. Daarnaast werk ik nauw samen met het DevOps teams.

 • 2016-2021

  Business analist online winkel (s) Creative Cables

  Tussen 2016 en 2021 heb ik onder eigen risico en zelfstandig het online merk Creative Cables in Nederland en België in beheer gehad. Ik deed dit in een duo-rol waarin ik als Business Analist /E-commerce manager voor het kantoor in Turijn heb gewerkt. Mijn activiteiten in deze duo-rol: ● e-commerce en marketing automation; ● implementatie workflows; ● koppelen systemen; ● aansturen ontwikkeling mobiele app. voor order picking; ● kwaliteitsmanagement webshop(s). O.a. op kritische factoren zoals: snelheid, vertalingen, UI, conversie; ● beheer en verbetering informatie t.b.v. logistiek; ● aansturen vertalingen catalogus; ● definiëren analyses Google Ads, Google Analytics; ● samen met het team in Turijn werken aan de verbetering van de toolset voor het

 • 2016

  Into the Great Wide open festival WaddenEcobits

  Na eerder samen met het IVN een festival te hebben gedaan (Here comes the Summer) heb ik in 2016 samen met mijn zakelijke partner gewerkt aan een mooi duurzaamheidsproject voor Vlieland. Samen met de kinderen van de school van Vlieland hebben we toen een interactieve maquette gemaakt van het eiland. D.m.v. het toepassen van het Internet of Things (Littlebits) zijn we er samen met de kinderen in geslaagd een maquette van het eiland neer te zetten die uitdaagde tot interactiviteit. Bijvoorbeeld door met waterpompen stroom op te wekken voor sensoren. WaddenEcoBits was een samenwerking tussen IVN, Things IO, Lab Vlieland, Minverva Academie voor Popcultuur, OBS De Jutter en Into The Great Wide Open. In de Blog kun je een video zien van dit festival. De eerste spreker in het filmpje ben ik.

 • 2015-2016

  Business Analist Rapid Circle

  Voor Rapid Circle heb ik als business analist werk gedaan voor een tweetal projecten: • Zorgproject publieke site SP2013 (BrabantZorg) • O365 migratie en nieuwbouw voor een logistiek bedrijf (PostNL). Mijn taken bestonden voornamelijk uit: 1. Aanspreekpunt klant inzake budget en inzet mensen; 2. Bewaken functionaliteit; 3. Budgetten; 4. Planningen; 5. Agile Scrum meetings bijwonen; 6. Oplossen knelpunten; 7. Migratie begeleiding; 8. Rapporteren.

 • 2015

  Innovatieworkshop Duurzaamheidscentrum Assen

  Samen met mijn zakelijke partner hebben wij tijdens de opening van het Duurzaamheidscentrum in Assen een aantal innovatie workshops gegeven mb.v. electronica.

 • 2015

  Innovatieworkshop Bibliotheek Assen (jacklab)

  Workshop provider innoveren met LittleBits.

 • 2014-2015

  Designer en ontwikkelaar GET1,2

  get12.com is een nieuwe, eerlijke en onafhankelijke zoekmachine voor consumentenproducten. Althans, dat was het toen 🙂 Ik heb als Android designer en ontwikkelaar gewerkt aan dit nieuwe product. Eigenlijk stond GET1,2 origineel voor GET one too. Het uitgangspunt was dat mij bijvoorbeeld je trui leuk leuk en dat ik ze ook (too) via jou zou kunnen aankopen.

 • 2013-2014

  Manager Tagrem Solutions India

  Als logisch gevolg van mijn eigen bedrijf in India (en Amsterdam) heb ik toen voor een klant in San Diego een structuur opgezet om een development bedrijf in India neer te zetten. Dit alles volgens het model in die jaren daarvoor ontwikkeld. Samen met een team in India hebben we toen ruim 40 man aangenomen. Alles gebaseerd op een systeem van buddy's zonder managers en veel eigen verantwoordelijkheid. Geen moderne slavernij constructies of "yes boss".

 • 2008-2010

  Eigenaar en directeur zevenseas

  Zevenseas (overgegaan in Rapid Circle) was toendertijd een zeer innovatief bedrijf op het gebied van Sharepoint. Ik was eigenaar/directeur van het bedrijf wat later is samengegaan met Rapid Circle waar op dit moment enkele honderden mensen werken. Zevenseas was een begrip in de Sharepoint wereld en werkte o.a. veel samen met Microsoft. Het bedrijf heeft o.a. in Las Vegas en Seattle haar innovatieve oplossingen gepresenteerd. Ook in India (Pune) had en heeft het bedrijf een vestiging.

 • 1999

  Spraaktechnologie warehouse systeem voor order picking

  Als ontwikkelaar heb ik em druk beziggehouden met een warehouse management systeem op basis van spraaktechnologie. Order pickers konden m.b.v. spraaktechnologie handsfree picken.

 • 1990

  Content manager Veronica Cash TV programma

  In de jaren 90 heb ik veel werk verricht voor de zender Veronica om interactieve TV op de kaart te zetten. Door o.a. gebruik te maken van Minitels in de huiskamer konden mensen toch vanuit huis stemmen. Dit was allemaal in het pre-internet tijdperk waarin we online gingen met modems. Prachtige tijden met nachtwerk in studio plantage en de hippe TV wereld. Cash was een samenwerking van Verconica, ABN-AMRO, Philips, KNOV, Effectenbeurs en de optiebeurs. Ton Planken was de presentator van het programma.

 • 1989

  Standaardiseren Autocad libraries Sibrandus Strating MTS (nu Noordpoort)

  Na te zijn afgestuurd kwam ik tot de conclusie dat er iets ontbrak mijn studie, personal computers. Op de MTS deden computers met Autocad net hun intrede en ik heb de school een aanbod gedaan dit te begeleiden en zowaar had ik min eerste klus als zelfstandige. Het mes sneed aan twee kanten, ik on gratis Autocad en computers gebruiken en de school profiteerde van mijn begeleiding van leerlingen.

Aarzel niet om contact op te nemen!
Bel me op +31 (0)6 430 44 656

Lastig om te bellen? Stuur me een email op blaauwh@meblue.com